Trnava, 16. augusta 2024 – Príbehy ľudí, ktorí uspeli vo svete, ale doma na Slovensku zostávajú málo známi, sprostredkuje účastníkom (ne)konferencia Gastrolove. Uskutoční sa 27. septembra 2024 pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu v Elektrárni Piešťany. Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj je jej hlavným partnerom.

Stretnutie s prvým Slovákom, ktorý získal michelinskú hviezdu aj s odborníčkou na etiketu z Paríža. Gastrolove ponúka pestrý program zameraný na zlepšovanie služieb v oblasti hotelov, reštaurácií a turizmu. Opäť sa koná s podporou KOCR Trnavský kraj, ktorej úlohou je vytváranie podmienok pre rozvoj cestovného ruchu. Aj preto bude (ne)konferencia venovaná novým trendom v službách, ale napríklad aj gastroturistike.

„Pri systémovej zmene stratégie župy v podpore turizmu sa nám pred rokmi podarilo združiť kľúčových aktérov na území Trnavského kraja a založiť krajskú organizáciu cestovného ruchu, ktorá ďalej pokračuje v sieťovaní dôležitých hráčov a svojim podielom na príprave Gastrolove tiež prispieva k vzdelávaniu ľudí pracujúcich v turizme,“ hovorí trnavský župan Jozef Viskupič a dodáva, že práve spolupráca prispela k tomu, že Trnavský kraj ako jediný prekonal v júni 2024 rekordné hodnoty návštevnosti z rovnakého obdobia roka 2019. 

Organizátori Gastrolove z magazínu Kávičkári kladú dôraz na kvalitu programu, ale aj na catering a celkové pohodlie účastníkov. Aj preto pri príprave (ne)konferencie oslovili profesionálov z päťhviezdičkového piešťanského hotela Thermia Palace i župnú Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera, ktorá vychováva absolventov oceňovaných doma i v zahraničí.

„Spájame úspešné osobnosti s ľuďmi hľadajúcimi inšpiráciu. V Elektrárni Piešťany sa stretávajú pri dobrej káve a chutnom jedle, aby si navzájom odovzdávali skúsenosti a posúvali tak celé odvetvie dopredu. Aj preto bude zlatým bodom programu škola etikety od certifikovanej školiteľky z Paríža, Lucie Sandrin Breznayovej, ktorá sa pozrie aj na najväčšie faux pas na Slovensku z pohľadu zahraničných turistov,“ hovorí Simona Budinská z magazínu Kávičkári, ktorá je hlavnou organizátorkou Gastrolove. 

„Svetový deň cestovného ruchu, ktorý oslavujeme 27. septembra, je príležitosťou pripomenúť si, že domáci i zahraniční dovolenkári sú čoraz náročnejší. Len pripravenosť na ich zvyšujúce sa nároky môže prispieť k tomu, aby sa do destinácie radi vracali. Gastrolove je určená pre všetkých, ktorí chcú byť pripravení,“ uzatvára Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

.