Poznejte blíže zajímavá místa a historii Valašského Meziříčí. Už tento týden začíná cyklus komentovaných procházek městem s odborníky s názvem Za krásami Valašského Meziříčí.

Historička Muzea regionu Valašsko Ivana Spitzer Ostřanská zahájí ve středu 10. července letošní cyklus komentovaných prohlídek městem. Sraz je v 15 a 18 hodin u Turistického informačního centra na II. nádvoří zámku Žerotínů. Účastníci první procházky se mohou těšit i na zajímavý bonus.

Každoroční projekt organizuje Kulturní zařízení města Valašské Meziříčí ve spolupráci s Muzeem regionu Valašsko. Připraveno je 8 tematických prohlídek, která Vás provedou zajímavými místy a historií Valašského Meziříčí. Průvodci Vám budou odborníci z různých oborů lidského vědění.

Seriál zahájí ve středu 10. července komentovaná prohlídka Zapomenuté adresy meziříčského muzea s historičkou Ivanou Spitzer Ostřanskou. Společně se vydáte městem po stopách zakladatelských osobností a zastavíte se i u řady budov, které před rokem 1948, kdy získaly muzejní sbírky konečně své stálé prostory v bývalém krásenském zámku, sloužily jako muzejní depozitáře i výstavní prostory.

Pro účastníky první vycházky v 15 hodin bude připraven i zajímavý bonus. Po skončení prohlídky si můžete užít komentovanou prohlídku výstavy ke 140. výročí založení muzea ve Valašském Meziříčí na zámku Kinských.

Ve středu 17. července bude cyklus pokračovat přírodovědnou procházkou parkem Botanika s muzejní pedagožkou Bohdanou Šimčíkovou. O týden později se vydáte s archeologem Samuelem Španihelem do Pravěku ve Valašském Meziříčí. Pokud budete v těchto dnech ve Valašském Meziříčí nebo v jeho okolí, určitě se vydejte po zajímavých stopách tohoto města, které má bohatou historii.

Další podrobnosti najdete na stránkách www.kzvalmez.cz a www.muzeumvalassko.cz.

Zdroj: https://www.vychodni-morava.cz/

.-